Την Τρίτη η καταβολή επιδομάτων σίτισης και ενοικίου

Την Τρίτη η καταβολή επιδομάτων σίτισης και ενοικίου
Την Τρίτη αναμένεται η καταβολή των επιδομάτων σίτισης και ενοικίου στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθεί για 18η φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.500.850,00 ευρώ και αφορά 120.097 δικαιούχους του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίνεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 16η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.177.187,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.411 ιδιοκτητών ακινήτων.

Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ