Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος υπ. Άμυνας - Αμυντικές σχέσεις και εξοπλιστικά στην ατζέντα

Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος υπ. Άμυνας - Αμυντικές σχέσεις και εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Γάλλος ΥΕΘΑ θα πραγματοποιήσει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα τον υποδεχθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Αθήνα φτάνει αύριο, Παρασκευή 24/2, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Ο Γάλλος ΥΕΘΑ θα πραγματοποιήσει στις 10:00 επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα τον υποδεχθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την επίσημη υποδοχή του Γάλλου αξιωματούχου, θα ακολουθήσουν συνομιλίες και κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενδυνάμωση των αμυντικών σχέσεων των δυο χωρών καθώς και τα γενικότερα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Λεκορνύ να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για τις κορβέτες που θέλει να αποκτήσει η χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του και αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα επισκεφτούν την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, την «φωλιά» των ελληνικών Rafale και των Mirage 2000-5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ