Ο Έλληνας πρέσβης Δ. Καράμπαλης επικεφαλής της «Μη Στρατιωτικής Αποστολής της EE στη Γεωργία»

Ο Έλληνας πρέσβης Δ. Καράμπαλης επικεφαλής της «Μη Στρατιωτικής Αποστολής της EE στη Γεωργία»

Ο διορισμός αυτός αποτελεί «αναγνώριση της σημασίας της συμβολής της χώρας μας στην περιοχή του Καυκάσου 

Επικεφαλής της «Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία (EU Monitoring Mission GEORGIA)» ορίστηκε χθες από το Συμβούλιο της ΕΕ ο Έλληνας πρέσβης Δημήτριος Καράμπαλης.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ο διορισμός αυτός αποτελεί «αναγνώριση της σημασίας της συμβολής της χώρας μας στην περιοχή του Καυκάσου».

Ο πρέσβης Δημήτριος Καράμπαλης είναι άριστος γνώστης του Καυκάσου καθώς έχει θητεύσει πρέσβης στη Γεωργία, ενώ από το 2021 είναι διευθυντής στη νευραλγική διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Ρωσία και τον Καύκασο.

«O διορισμός του Έλληνα πρέσβη από το Συμβούλιο για την ανωτέρω θέση αποτελεί και αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα που συνεισφέρει στη σταθερότητα και στην ειρήνη σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περιοχή», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθύμιζαν δε ότι η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, «κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων σε μη στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, τριπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της πατρίδας μας σε αυτές μέσα στο 2022».

Έτσι, όπως ανέφεραν, στελεχώνονται πλέον με προσωπικό «αποστολές σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας, όπως η Βόρεια Αφρική (Λιβύη), το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία), η Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία) και τα Δυτικά Βαλκάνια (Κόσοβο)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ