Τουρκία: Ο Ερντογάν επισπεύδει τις εκλογές και μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του HDP

Τουρκία: Ο Ερντογάν επισπεύδει τις εκλογές και μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του HDP

Τι ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος για την περίπτωση επίσπευσης των εκλογών - «Μπλόκο» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού κόμματος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου».

«Γνωρίζετε όλοι τη σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Μπλόκο» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του HDP

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να στερήσει προσωρινά από το φιλοκουρδικό HDP την κρατική επιχορήγηση, μπλοκάροντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Παράλληλα, συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της λειτουργίας του κόμματος με κατηγορίες για σχέσεις με το PKK και η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, τρίτη δύναμη στο τουρκικό κοινοβούλιο, για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, η διενέργεια των οποίων πιθανότατα θα επισπευσθεί, όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ