Νέες πολεμικές απειλές του Ακάρ από την Ίμβρο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Κρήτης

Νέες πολεμικές απειλές του Ακάρ από την Ίμβρο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Κρήτης

Απειλές για την Κρήτη και υπονοούμενα για την Αλεξανδρούπολη από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

Επίσκεψη στην Ίμβρο πραγματοποιήσε την Παρασκευή ο Χουλουσί Ακάρ και δεν έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει την προκλητική τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που έκανε και αφού προκάλεσε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ίμβρο, μια από τις διακεκριμένες συνοικίες της χώρας μας και ένα από τα κάστρα της Γαλάζιας Πατρίδας μας στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τα «σχέδια επέκτασης των χωρικών υδάτων της Κρήτης».

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 μίλια. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα στο θέμα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στη γείτονα ότι η Άγκυρα θα τους απαντήσει σε οποιονδήποτε λάθος υπολογισμό κάνουν στο θέμα αυτό» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «η Αθήνα παίρνει μέτρα για να προκαλέσει. Τα νησιά εξοπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Παράλληλα, έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητες. Κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στο πεδίο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα επιδεικνύει κάποιες ανεξέλεγκτες ενέργειες και θα απαντήσουμε» πρόσθεσε, με απειλητικό ύφος, ο Ακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ