Μ. Σπυράκη: Κατέθεσε 21.400 ευρώ στο ευρωκοινοβούλιο - Έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της  

Μ. Σπυράκη: Κατέθεσε 21.400 ευρώ στο ευρωκοινοβούλιο - Έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της  

Η ανάρτησή της κ. Σπυράκη έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για αμοιβές εξαιτίας των οποίων έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας της.

Με ανάρτησή της στα social media, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο για οικονομικές παρατυπίες με συνεργάτη της και βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ, υποστηρίζει πως κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ανάρτησή της έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για αμοιβές εξαιτίας των οποίων έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας της.

Συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη καλεί το συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε το επίδομα αλλοδαπής ποσού 21.240 ευρώ, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Παράλληλα, επισημαίνει πως κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020, με άρνηση της ευθύνης της και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Επίσης, αναφέρει πως έχει αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη της και πως είναι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση της κ. Σπυράκη στο facebook:

«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ