Αυτά είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Καϊλή και του Παντσέρι - Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Αυτά είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Καϊλή και του Παντσέρι - Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα χρήματα που δόθηκαν στους εμπλεκόμενους του «Qatargate».

Τη φωτογραφία από τα χρήματα που κατασχέθηκαν μετά τις έρευνες στα σπίτια της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι έδωσαν στη δημοσιότητα η Le Soir και η Knack, δυο μέσα που αποκάλυψαν το Qatargate που προκαλεί τριγμούς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα χρήματα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχουν αφεθεί μπροστά στο λογότυπο της οικονομικής αστυνομίας του Βελγίου. Είναι δεσμίδες από χαρτονομίσματα των 20, των 50 και των 100 ευρώ. Ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αναφέρουν Le Soir και Knack.

Από τα μέχρι είναι μέχρι στιγμής γνωστά, στην κατοχή του πρώην ευρωβουλευτή, του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν 600.000 ευρώ ενώ οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή είχαν βρεθεί ακόμη 600.000 ευρώ και στο σπίτι της ίδιας άλλες 150.000 ευρώ.

Δείτε τη φωτογραφία


Σε δηλώσεις του, νωρίς το πρωί της Τρίτης (13.12.2022), ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε δηλώσει ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και αρνείται ότι έχει πάρει χρήματα από το Κατάρ.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με τις δωροδοκίες του Κατάρ», είπε. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε αν όντως βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος είχε πάει στις Βρυξέλλες για να την επισκεφθεί.

Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι θα οδηγηθούν αύριο ξανά στο δικαστήριο για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ