Άσκηση «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ 2022» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Άσκηση «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ 2022» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Τη δεύτερη εκπαιδευτική άσκηση με την επωνυμία «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ ΔΑ 2022» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και διαχείρισης των συνεπειών τους, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, στο νέο κτίριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, στο Μαρούσι.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ε. Λιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλης, Δυτικής Αττικής Ε. Κοσμόπουλος, η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Καρδαμίτση, κ.α. ενώ συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και δυνάαμεις της Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Φ. Στομπολιάδης, προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου & Παρακολούθησης Σχεδίων Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο δρ. Σπ. Βασιλάκος, διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, ο δρ. Χ Κοντοές, διευθυντής Ερευνών στο ΙΑΑΔ ΕΤ/ΕΑΑ, ο περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ. Δ. Πατράκης, ο προϊστάμενος Διοίκησης Αθηνών-Άρμα Αττικής του Π.Σ Α. Μεσιμερτσής, ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δ. Κωστής, ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής Ε. Ράπτης, ο αστυνόμος Α' της Αστυνομικής Δ/νσης Δ. Αττικής Δ. Μπατσάρας, ο αστυνόμος Α' της Άμεσης Δράσης Ζ. Καββαδίας, ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Π. Κολοβέτζος, ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κ. Φυλακτός, εθελοντές και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ