Ερνστ Ράιχελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της

Ερνστ Ράιχελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, εγκωμιάζει τη χώρα μας σε δηλώσεις μετά το πέρας του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας

Αισιόδοξος ότι "μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δήλωσε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, μετά το πέρας του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αθήνα από την πρεσβεία της Γερμανίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

"Οι δύο ημέρες με συζητήσεις πάνω σε πολλούς διαφορετικούς τομείς καινοτομίας, από την έρευνα έως την υγεία και από τον σύγχρονο εργασιακό κόσμο έως την ενέργεια, μας γέμισαν αισιοδοξία ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερνστ Ράιχελ σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ο Γερμανός πρέσβης έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της και επισήμανε πως και στη Γερμανία η πίεση για μεταρρυθμίσεις είναι μεγάλη, αναφερόμενος ενδεικτικά στην ενεργειακή μετάβαση.

Παράλληλα, ανέδειξε για την οικονομική επιτυχία τη σημασία της καινοτομίας, που ήταν και η κεντρική θεματική του Φορουμ.

Η δήλωση του Γερμανού πρέσβη Ερνστ Ράιχελ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η ακόλουθη:

"H σημερινή μας ικανότητα για καινοτομία θα καθορίσει την αυριανή μας οικονομική επιτυχία. Για αυτόν τον λόγο, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας διοργανώνει μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για τρίτη χρονιά το Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας. Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της, αλλά και στη Γερμανία η πίεση για μεταρρυθμίσεις είναι μεγάλη, αν σκεφτείτε για παράδειγμα την ενεργειακή μετάβαση. Γι’ αυτό, μπορούμε προς αμοιβαίο μας όφελος να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να ανταλλάξουμε βέλτιστες πρακτικές και να συνεργαστούμε. Οι δύο ημέρες με συζητήσεις πάνω σε πολλούς διαφορετικούς τομείς καινοτομίας, από την έρευνα έως την υγεία και από τον σύγχρονο εργασιακό κόσμο έως την ενέργεια, μας γέμισαν αισιοδοξία ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ