Δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Σολτς - Προβληματίζει τους Γερμανούς η επένδυση της COSCO στο Αμβούργο

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Σολτς - Προβληματίζει τους Γερμανούς η επένδυση της COSCO στο Αμβούργο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Σολτς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις

Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ευθύνες της θέσης του. Κριτική εκφράζεται και για τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την είσοδο της Κίνας σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Σολτς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, ενώ μόνο το 37% εκφράζει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του καγκελάριου. Στο ίδιο πνεύμα, στο ερώτημα για απευθείας εκλογή, μόνο το 27% θα επέλεγε και πάλι τον κ. Σολτς ως καγκελάριο, το 15% τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ το 49% δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση της συμμετοχής της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου, το 34% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της εισόδου κινεζικών εταιριών στη Γερμανία, το 39% θεωρεί ότι απαιτούνται αυστηρότεροι όροι και περιορισμοί και μόνο το 17% εκτιμά ότι δεν χρειάζεται ούτε να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί ούτε να απαγορευθούν οι κινεζικές επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ