Καλίν: Δεν θα μείνει αναπάντητη η αποστολή στρατιωτικού υλικού στα νησιά

Καλίν: Δεν θα μείνει αναπάντητη η αποστολή στρατιωτικού υλικού στα νησιά

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά δεν θα μείνει αναπάντητη.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ισχυρή από μόνη της και ουσιαστικά βασίζεται στα λόμπι στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

«Παλεύει με δυνάμεις που λαμβάνει από άλλες χώρες και αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος» είπε ο Καλίν και συνέχισε σημειώνοντας πως «η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες». Αυτό, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, «έχει πάσης φύσεως συνέπειες και δεν μπορεί να περάσει χωρίς να υπάρξει απάντηση».

Ο ίδιος είπε πως η Τουρκία καλεί την Ελλάδα σε διάλογο, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις δεν πρέπει να βασίζονται σε βραχυπρόθεσμα κέρδη. Κατηγόρησε δε την Αθήνα ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή και υπογράμμισε ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν κάνει καλό, ίσα ίσα μόνο κακό κάνει στον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ότι απωθεί μετανάστες στη θάλασσα και σημείωσε πως η Αθήνα και οι Δυτικοί έχουν διπρόσωπη προσέγγιση στο ζήτημα.

Έχουμε κάνει 70 διερευνητικές επαφές, αλλά αυτές τις επαφές τις έχει τερματίσει η Ελλάδα, παρόλο που εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, συνέχισε ο Ιμπραήμ Καλίν. «Έχουν χαράξει μία γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να υπολογίζουν την Τουρκία και αυτό είναι λάθος», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ