Εξέλιξη «βόμβα»: Το λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία που «πανηγύρισε» ο Τσαβούσογλου

Εξέλιξη «βόμβα»: Το λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία που «πανηγύρισε» ο Τσαβούσογλου

Πριν καν «στεγνώσει το μελάνι» της συμφωνίας που υπεγράφη με την Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες σε «γη και θάλασσα».

Τα «πάνω κάτω» έρχονται στην υπόθεση με το νέο μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, που προέβλεπε να ξεκινήσουν οι έρευνες στην ΑΟΖ της τελευταίας από τουρκικές εταιρείες, αφού το λιβυκό κοινοβούλιο (με έδρα τη Βεγγάζη), την απέρριψε χαρακτηρίζοντας την «παράνομη».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Νέκλα Μανγκούς, την υπογραφή συμφωνίας για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ τουρκικών και λιβυκών εταιρειών.

Λιβυκό κοινοβούλιο: Παράνομη η συμφωνία

Λίγο αργότερα όμως, σύμφωνα με το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Η συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στη χώρα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ