Ερντογάν: Ο Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό

Ερντογάν: Ο Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό

«Η επανακατάληψη εδαφών από την Ουκρανία το τελευταίο διάστημα είναι ένα προβληματικό γεγονός για την Ρωσία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις για δημοψηφίσματα από φιλορώσους σε ουκρανικό έδαφος για να ενωθούν με την Ρωσία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται και θα εκφωνήσει ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό PBS, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αυτό που αποκόμισε από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ψάχνει τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και πρόσθεσε μάλιστα ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνει ένα σημαντικό βήμα. «Θέλει να το τελειώσει το συντομότερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η επανακατάληψη εδαφών από την Ουκρανία το τελευταίο διάστημα είναι ένα προβληματικό γεγονός για την Ρωσία.

Είπε ακόμα ότι είχε πολύ εκτενείς συνομιλίες με τον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στο Ουζμπεκιστάν και από εκεί αποκόμισε την εντύπωση ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για την Ρωσία.

Είπε ακόμα ότι σύντομα θα γίνει ανταλλαγή 200 αιχμαλώτων από τις δυο πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ