Γερμανία: Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συμφωνία ανταλλαγής των 40 Marder με τα BMP-1 της Ελλάδας

Γερμανία: Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συμφωνία ανταλλαγής των 40 Marder με τα BMP-1 της Ελλάδας

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΑΜ, έβγαλαν ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα.

Πέρασε από «χίλια κύματα» αλλά πλησιάζει προς την ολοκλήρωση της η συμφωνία Γερμανίας και Ελλάδας για την αντικατάσταση των σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα BMP-1 – τα οποία θα καταλήξουν στην Ουκρανία – με τα γερμανικής κατασκευής Marder.

Όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Επιπλέον η κυρία Λάμπρεχτ ανακοίνωσε πως η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία ακόμη δύο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών» δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία» ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ