Ερντογάν και Πούτιν θα συζητήσουν για τη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Ερντογάν και Πούτιν θα συζητήσουν για τη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Μετά τη Συρία και τη Λιβύη, Πούτιν και Ερντογάν έχουν τον πρώτο λόγο και στη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσουν τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν όταν συναντηθούν στη Σαμαρκάνδη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας σήμερα ενώ εντείνονται οι διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες, μια ημέρα αφού σχεδόν 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις χειρότερες εχθροπραξίες μεταξύ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών από τον πόλεμο του 2020.

"Το θέμα θα συζητηθεί με τον Πούτιν. Διότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Ρωσία και η Τουρκία στον τερματισμό αυτού του πολέμου και το κοινό έργο που ακολούθησε είναι εμφανή", δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Η Τουρκία ξεκίνησε επαφές για να ξεπεραστεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό χρειάζεται να τελειώσει πριν κλιμακωθεί περαιτέρω".

Η συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Ουζμπεκιστάν, αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή.

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με κάθε έννοια", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ