Τηλεδιάσκεψη Μπάϊντεν με συμμάχους για Ουκρανία

Αποφασισμένος να διατηρήσει την ενότητα κατά της ρωσικής εισβολής Οι ηγέτες του G-7, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη Μπάϊντεν με συμμάχους για Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με συμμάχους, σχετικά με τα επόμενα βήματα για την υποστήριξη της Ουκρανίας κατά της εισβολής της Ρωσίας,

Ο Μπάιντεν θα ηγηθεί της τηλεδιάσκεψης αργά το πρωί της Πέμπτης ώρα Ουάσινγκτον, με αρκετούς συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Ομάδας των Επτά, καθώς και των ηγετών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπάιντεν προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητα στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Η συνομιλία του με τους άλλους ηγέτες έρχεται σε μια εβδομάδα κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο έχει νέο Πρωθυπουργό,τη Λιζ Τράς, η οποία κρατά σκληρή στάση, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Η κλήση θα πραγματοποιηθεί καθώς η Ουκρανία επιδιώκει αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων και καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο.

Αυτή η συνάντηση θα είναι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο Ουζμπεκιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κίνα Αντρέι Ντενίσοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass.

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Σι σχεδιάζουν επίσης να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έγραψε στους Financial Times της Τετάρτης, ότι ο πόλεμος «εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση» και προειδοποίησε για έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά για τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει «ενεργειακές περικοπές, διαταραχές και ίσως ακόμη και πολιτικές αναταραχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ