Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τις δηλώσεις της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ υπέρ της Ελλάδας

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τις δηλώσεις της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ υπέρ της Ελλάδας

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι για το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών οι δηλώσεις αυτές «δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς».

Απέρριψε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ τις δηλώσεις της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ και τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν σχετικά με τις απειλές που εκτοξεύει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι για το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών οι δηλώσεις αυτές «δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς».

«Είναι ντροπή και αστείο όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις να αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και να μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρει:
«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα της Προεδρίας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς.

Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει όχι τη λύση αλλά τη μη λύση, και ενθαρρύνει τις επιδιώξεις της Ελλάδας στα μαξιμαλιστικά της αιτήματα.

Είναι ντροπή και αστείο όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις να αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και να μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Εάν η Τσεχική Προεδρία ή η ΕΕ θέλουν να προωθήσουν τον διάλογο, θα πρέπει ουσιαστικά στη βάση των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ να απαλλαγούν από την κατάχρηση των στενόμυαλων ελληνικών και ελληνοκυπριακών βέτο, που υπονομεύουν την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ