Μπαχτσελί - Χυδαίες προκλήσεις κατά της Ελλάδας: «Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922»

Μπαχτσελί - Χυδαίες προκλήσεις κατά της Ελλάδας: «Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922»

Την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει, συνεχίζεται η προβοκάτσια με τη δήθεν χρήση των S-300 σε βάρος τουρκικών F-16 μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχώρησε σε προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να σταματήσει άμεσα αυτή την τρέλα. Ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 1922».

«Το να καταπονεί η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και να εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στο έδαφος είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση των εκατοντάδων χρόνων πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και έναν αιώνα. Επιθυμία μου είναι η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα να κυνηγάει την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από τις 30 Αυγούστου 1922 (σ.σ. από την Μικρασιατική Καταστροφή) και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας», σύμφωνα με το CNN Turk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ