Ελληνικά μαχητικά κλείδωσαν τα ραντάρ τουρκικών μαχητικών

Να παίξει το θύμα προσπαθεί η Τουρκία.

Ελληνικά μαχητικά κλείδωσαν τα ραντάρ τουρκικών μαχητικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, τα πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας, κλείδωσαν σκόπιμα τα ραντάρ για να εμποδίσουν την αποστολή των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που εκτελούν, όπως επικαλείται η τουρκική πλευρά, σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα, επικαλείται, ότι αυτή η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, και ότι η Ελλάδα δεν διστάζει να ρισκάρει ακόμη και τις Νατοϊκές αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία.

Η Τουρκία επικαλείται ότι αμέσως μετά το κλείδωμα των ραντάρ από την Ελλάδα στα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση και τα ελληνικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η Τουρκία αναφέρει, ότι το θέμα διαβιβάστηκε στις αρχές του ΝΑΤΟ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε στο υπουργείο για το περιστατικό με τα ελληνικά αεροσκάφη που έθεταν σε κίνδυνο την αποστολή του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, μαθεύτηκε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διπλωματικές πρωτοβουλίες με τους αρμόδιους φορείς, όπου επισημάνθηκε, ότι τέτοιες παρενοχλήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη συμμαχία και ότι, η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις.

Αναμένεται σύντομα ανακοίνωση από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, δεν υπήρχε καμία σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως επικαλείται η Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ