Μπαχτελί σε νέο παραλήρημα: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

Μπαχτελί σε νέο παραλήρημα: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

«Η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», τόνισε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

Ευθεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγορώντας τον πως επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία. «Κάνει προβοκάτσιες» επεσήμανε αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της» επεσήμανε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στη γειτονική μας χώρα, Μανώλη Κωστίδη.

«Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε ο Τούρκος πολιτικός.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης»

Η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» ανέφερε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης που συγκυβερνά με το Κόμμα Ερντογάν, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «όργανο των ξένων δυνάμεων σαν τους παππούδες του» και δήλωσε πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

«Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του oοδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γυρνά από χώρα σε χώρα δείχνοντας τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας και παραπονιέται για την Τουρκία. «Γυρίζει από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί μας δείχνει τα όπλα, με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας παραπονιέται για τη χώρα μας» σημείωσε.

«Όσα εχθρικά χέρια αγγίξουν την πατρίδα μας σε θάλασσα και ξηρά θα σπάσουν»

«Ο Μητσοτάκης να ξέρει ότι όποιος ανέβει σε ξένο άλογό του θα κατέβει πολύ γρήγορα και θα χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύεται. Για εμάς η πατρίδα είναι μια. Η πατρίδα είναι τιμή. Δεν υπάρχει διαφορά σε θάλασσα και ξηρά. Όσα εχθρικά χέρια θα την αγγίξουν τα σπάσουν. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο δεν πρέπει να σταματήσουν και να έρθουν μπροστά μας» υπογράμμισε κλείνοντας ο Τούρκος πολιτικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ