Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασε στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασε στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

Εκτός της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με μέλη της Ελληνικής κοινότητας.

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε σήμερα στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε προσγειωθεί νωρίτερα στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί πήγε οδικώς στην Οδησσό , επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλης της Ουκρανίας.

Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετέβη αρχικά στο ελληνικό Γενικό Προξενείο το οποίο επαναλειτουργεί και στη συνέχεια στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι στο Κισινάου τον υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ