Ν. Ανδρουλάκης: Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ο λαός

Ν. Ανδρουλάκης: Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ο λαός

«Να μην προβληματίζεται ο πρωθυπουργός αν θα βρει υπερκέρδη» στις εταιρείες ενέργειας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Εστιάζοντας ειδικότερα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε ότι από τις αρχές του έτους ο ίδιος είχε προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων «και την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για να μην επωμιστούν το βάρος αυτής της περιπέτειας εξ ολοκλήρου οι πολίτες και το κράτος».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές λοιδόρησε τις θέσεις μας, μολονότι από τις 8 Μαρτίου εμπεριέχονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υιοθετηθήκαν ήδη από άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία» σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην προβληματίζεται αν θα βρει υπερκέρδη, γιατί η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τα εκτιμά για την Ευρώπη στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022».

«Επίσης, η φορολόγηση των υπερκερδών πρέπει να αφορά σε εταιρείες όλης της εφοδιαστικής ενεργειακής αλυσίδας του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και σε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ