Ν. Χαρδαλιάς: Δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση

Το στοίχημα είναι να παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα και η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο βλέπετε να εξελίσσεται δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

 

 

Δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση δήλωσε από τη Λαμία ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, διευθύνσεις, σχολές, κέντρα εκπαίδευσης και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

"Η χώρα θέλουμε να είναι ισχυρή, θέλουμε να είναι πρωταγωνίστρια" είπε και συμπλήρωσε: "Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα κοινό στοίχημα. Και το στοίχημα είναι να παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα και η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο βλέπετε να εξελίσσεται". Υπογράμμισε ότι "δουλειά της πολιτικής ηγεσίας είναι να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όλα να παραμένουν σε ετοιμότητα, όλοι να παραμένουμε σε εγρήγορση". Επεσήμανε ότι "οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αφήσει πολύ βαθιά το στίγμα τους μέσα στην ίδια την κοινωνία". "Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η κοινωνία θα είχε καταρρεύσει. Και στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές ήταν πάντα μπροστά και νομίζω, ότι το πολύ σημαντικό είναι ότι η κοινωνία δίκαια νοιώθει ευγνωμοσύνη για την προσπάθειά τους".

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε κατά σειρά τη διεύθυνση Πεζικού και τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, τον επίγειο σταθμό δορυφορικών επικοινωνιών στην Αταλάντη και τα Κέντρα Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία και Πυροβολικού στη Θήβα. Ενημερώθηκε από τις διευθύνσεις και τις διοικήσεις για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους και συνομίλησε με στελέχη, στρατεύσιμους και πολιτικό προσωπικό.

Στην έδρα της Σχολής Πεζικού, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον διευθυντή της διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ, υποστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου και τον διοικητή της Σχολής Πεζικού, υποστράτηγο Δημήτριο Κωσταρέλλο, επισκέφθηκε το στρατιωτικό Μουσείο της, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου περιηγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του με τα σημαντικής αξίας ιστορικά και πολεμικά κειμήλια.

Κατά τις επισκέψεις του στα Κέντρα Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου και Πυροβολικού παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία υποδοχής και κατάταξης των νεοσύλλεκτων στο Στρατό Ξηράς με τη 2022 Β΄ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών, οι οποίοι παρουσιάζονται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Πραγματοποίησε, επίσης, συναντήσεις εργασίας με κατά τόπους αρχές και φορείς. Αναλυτικότερα, συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χαλκίδας, με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα και στην έδρα του επίγειου σταθμού δορυφορικών επικοινωνιών, με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών, Κωνσταντίνο Σούλια.

Ακόμη, συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας με τον βουλευτή Θεμιστοκλή Χειμάρα, τον δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραϊσκο, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών, τον διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ, υποστράτηγο Μιχαήλ Γαλανό και τον διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, ταξίαρχο Μιχαήλ Κριτσωτάκη.

Τέλος, συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θήβας με τον βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα, τον δήμαρχο Θηβαίων, Γεώργιο Αναστασίου, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ, υποστράτηγο Αλέξανδρο - Γεώργιο Γκούσιο και τον διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού ταξίαρχο, Παναγιώτη Ζήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ