Γ. Πλακιωτάκης: Εκτός λογικής οι δηλώσεις και οι αιτιάσεις της Τουρκίας

Γ. Πλακιωτάκης: Εκτός λογικής οι δηλώσεις και οι αιτιάσεις της Τουρκίας

Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας από την Σαμοθράκη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις και αιτιάσεις της Τουρκίας, δεν είναι μόνο πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, είναι πέρα και έξω από κάθε λογική», δήλωσε σήμερα από την Σαμοθράκη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ας αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος – πειρατής. Ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας, τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει, προστατεύοντας την ίδια στιγμή αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, για αιτιάσεις που «ξεφεύγουν της απλής λογικής» έκανε λόγο χθες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απορρίπτοντας τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει στείλει επιστολές στον ΟΗΕ, θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ