Αλ. Τσίπρας: To «έπος» Μητσοτάκη δεν συγκρίνεται με καμία άλλη κυβέρνηση της Δεξιάς

Αλ. Τσίπρας: To «έπος» Μητσοτάκη δεν συγκρίνεται με καμία άλλη κυβέρνηση της Δεξιάς

«Αν ήταν εποποιία τα διχίλιαρα του 2007, τότε τι είναι τα δεκάδες εκατομμύρια της λίστας Πέτσα» διερωτήθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» την ώρα που οι πολίτες «ασφυκτιούν» από το κύμα ακρίβειας, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

«Η φαυλότητα, η προπαγάνδα, η διαφθορά, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ήταν πάντα στο DNA της παράταξης σας, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει προηγούμενο, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών ασφυκτιούν. Με το πρωτοφανές κύμα της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα κι εσείς έχετε στήσει πάρτι με το δημόσιο χρήμα, για να χτίσετε το καθεστώς σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζοντας πως βρέθηκε εκτός κυβέρνησης «όχι επειδή για 14 μήνες δεν παρήγαγε απολύτως τίποτα στο υπουργείο του, ούτε γιατί οι αγρότες είναι σε αναβρασμό», αλλά «επειδή εξέφρασε μια κρίση για τις σακούλες με τα 100ευρα στην Ηλεία, μετά τις φωτιές του 2007, όπως αληθώς τα εξιστόρησε ένας άλλος γαλάζιος πρώην υπουργός και νυν δήμαρχος».

Σε σκωπτικό τόνο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «προσέβαλε» την κυβέρνηση «διότι αν ήταν εποποιία τα διχίλιαρα του 2007, τότε τι είναι τα 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς του 2022; Τι είναι τα δεκάδες εκατομμύρια της λίστας Πέτσα χωρίς κριτήρια σε ΜΜΕ; Τι είναι οι χαριστικές ρυθμίσεις σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ; Τι είναι οι απευθείας αναθέσεις με το τσουβάλι σε δημοσκοπικές εταιρείες, που αρνούνται ακόμη και να δώσουν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και προστατεύονται προκλητικά και παράνομα;».

«Όλα κι όλα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν μπορεί να προσβάλει έτσι τη κυβέρνηση ο κ. Λιβανός. Πολύ σωστά λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης τον απέπεμψε. Δε μπορεί να λέει ότι ήταν το 2007 εποποιία και ότι σήμερα υπολειπόμεθα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «το έπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δε μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ