Μπάιντεν:Ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του ISIS είναι νεκρός μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Μπάιντεν:Ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του ISIS είναι νεκρός μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος γνωστοποίησε ότι η επιχείρηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα την «εξουδετέρωση» του ηγέτη του ISIS.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασίμι αλ-Κουραίσι στη βορειοδυτική Συρία.

«Χθες το βράδυ υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή», αναφέρει ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

“Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αποσύραμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi — τον αρχηγό του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση. Θα κάνω δηλώσεις στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

Σε μια σύντομη δήλωση, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι η αποστολή ήταν επιτυχής.

“Δεν υπήρξαν απώλειες στις ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες”, ανέφερε η δήλωση του Κίρμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ο ηγέτης του ISIS, κατά την διάρκεια της επιδρομής των κομάντος των ΗΠΑ στη Συρία, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος καθώς και μέλη της οικογένειάς του. πηγή:newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ