Θ. Πλεύρης: Αύριο ανακοινώνονται νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Θ. Πλεύρης: Αύριο ανακοινώνονται νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των επιστημόνων, οπού θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, προανήγγειλε την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα νωρίτερα, πριν την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση, με τα περισσότερα να προέρχονται από την παραλλαγή Όμικρον.

Παραλλαγή Όμικρον: Μειώνεται σε πέντε ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, υπάρχει 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην Επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες.

Επιβεβαίωσε ακόμα τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής.

Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ