Επιστολή ΠΟΘΑ σε Κ. Μπακογιάννη για την απευθείας ανάθεση της Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης

Επιστολή ΠΟΘΑ σε Κ. Μπακογιάννη για την απευθείας ανάθεση της Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης

Να δημοσιοποιηθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος από το δήμαρχο Αθηναίων.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), θέτει ερωτήματα σχετικά με την απευθείας ανάθεση της πρωτοχρονιάτικης κεντρικής εκδήλωσης του δήμου, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Ζητεί παράλληλα να δημοσιοποιηθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων της εκδήλωσης.

Στην επιστολή της, η ΠΟΘΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα και με τα γνωστά φαινόμενα υπερκοστολογήσεων είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τηλεοπτικό πρόγραμμα 17 λεπτών με έναν μόνο τραγουδιστή και 17μελή ορχήστρα».

Σημειώνεται ότι η «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε το κόστος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας του Δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά, επεσήμανε ότι εφέτος, «για την προετοιμασία, τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών».

Σχετικά με τα αναλυτικότερα στοιχεία που έχει παραθέσει η Τεχνόπολη στην απάντηση της, η ΠΟΘΑ επισημαίνει ότι «η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς». Προσθέτει δε, ότι «τα προηγούμενα χρόνια δαπανούσατε 180.000 και 190.000 ευρώ, όπως αναφέρατε, αλλά ξεχάσατε ν΄ αναφέρετε πως ήταν μοιρασμένες οι εκδηλώσεις και λάμβαναν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, ηθοποιοί που περιλάμβαναν όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, πολλές φορές την ίδια ημέρα υπήρχαν 3 και 4 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο».

Στην επιστολή της η ΠΟΘΑ ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων «να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς». Επίσης ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων «ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση με διαδικτυακό τρόπο και δωρεάν για όλους (όπως θα γίνει η εκδήλωση του Λυκαβηττού) όλων των εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί λόγω Covid για όλες τις ημέρες των εορτών».

Τέλος, η ΠΟΘΑ ζητά «την αποζημίωση όλων των συναδέλφων που θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όλων των δήμων που ακυρώθηκαν λόγω Covid, καθώς και την πλήρη στήριξη του κλάδου μας για όσο ακόμα θα διαρκεί η πανδημία» καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ