ΣΥΡΙΖΑ για μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα:Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ψεύδονταν για τις χιλιάδες απώλειες

ΣΥΡΙΖΑ για μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα:Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ψεύδονταν για τις χιλιάδες απώλειες

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και ήξεραν και ψεύδονταν πάνω στις χιλιάδες απώλειες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα και διερωτάται αν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα ζητήσουν «έστω μια συγνώμη για τα συνειδητά ψέματα και την εγκληματική τους αμέλεια», ενώ σημειώνει πως κανείς δεν πιστεύει ότι δεν ήξεραν για τη μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θοδωρή Λύτρα.

«Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει πως ο κ. Μητσοτάκης και όλο το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν ενημερωθεί από τον κ. Τσιόδρα για τη μελέτη που δείχνει έκρηξη θνητότητας εκτός ΜΕΘ. Επειδή ο συνυπογράφων με τον κ. Τσιόδρα, καθηγητής κ. Λύτρας εμφατικά επαναλαμβάνει πως “ενημερώσαμε άμεσα και επανειλημμένα στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων όσους μπορούν να κάνουν κάτι για το ΕΣΥ”», σημειώνει και τονίζει την ανάγκη να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Θα ζητήσουν έστω μια συγνώμη για τα συνειδητά ψέματα και την εγκληματική τους αμέλεια;
Για το “δεν υπάρχει διαφορά για τους εντός και τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους” του κ. Μητσοτάκη;
Για το “δεν μπορούμε να έχουμε ένα πολυτελές ΕΣΥ”, του κ. Σκέρτσου;
Για το “πεταμένα λεφτά” τα χρήματα για επιπλέον ΜΕΘ, του κ. Πέτσα;
Για το “ακόμη κι αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους θανάτους” του κ. Γεραπετρίτη;.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και ήξεραν και ψεύδονταν πάνω στις χιλιάδες απώλειες. Είναι όχι μόνο πολιτικά αλλά και ηθικά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Μια δημόσια συγνώμη θα ήταν το λιγότερο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ