ΠΟΥ: Εύσημα στην Ελλάδα για το πρόγραμμα εμβολιασμού - Συνάντηση Μητσοτάκη-Κλούγκε

ΠΟΥ: Εύσημα στην Ελλάδα για το πρόγραμμα εμβολιασμού - Συνάντηση Μητσοτάκη-Κλούγκε

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 λέγοντας ότι: «Όταν εξετάζουμε όλα τα δεδομένα είναι απολύτως σαφές ότι αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται από τον ιό δυσανάλογα πολύ. Κι έχουμε 500.000 Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν».

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας και επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης,τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έχετε πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. «Έχετε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο. Όπως αναφέρατε κι εσείς, βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις. Πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ