Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, βρίσκεται σε πανικό και απόλυτη σύγχυση

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, βρίσκεται σε πανικό και απόλυτη σύγχυση

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , από το βήμα της Βουλής  εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε “απόλυτη σύγχυση”, “έχει χάσει τον έλεγχο” και “ενδεχομένως σε πανικό”. “Σας παρακαλώ να σοβαρευτείτε και να προσέχετε”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως “σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας”, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται “με αυταρέσκεια” και υποστηρίζει ότι “σώζουν ζωές”.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πουν το «ναι» οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση και στους 4 μήνες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο “αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο”, ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι “πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ” και “δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους”.

Όπως είπε, “αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση”, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό διατύπωσε το ερώτημα εάν είναι “ικανοποιημένοι” και εάν “τα έκαναν όλα καλά”.

“Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να “σοβαρευτούν” και να “συνέλθουν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ