Τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας, Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, την Τετάρτη στη Λευκωσία

Τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας, Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, την Τετάρτη στη Λευκωσία

Πραγματοποιείται αύριο, στο υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στη Λευκωσία, η 1η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο υπουργών Άμυνας.

Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ηγετών των τριών χωρών, να εμβαθύνουν περαιτέρω τις ήδη άριστες σχέσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Οι σχέσεις των τριών χωρών είναι διαχρονικές και σταθερές καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, ο υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης με τον ομόλογό του της Ελλάδας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας, στρατηγό Yousef Al-Hnaity, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ