Αδ. Γεωργιάδης: Ποτέ δεν είπα τη λέξη «αχάριστοι» για τους επιχειρηματίες στην εστίαση

Αδ. Γεωργιάδης: Ποτέ δεν είπα τη λέξη «αχάριστοι» για τους επιχειρηματίες στην εστίαση

Δόθηκαν 2,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις της εστίασης κατά την πανδημία, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων

«Με τον κ. Σκυλακάκη κάναμε μία μεγάλη καταγραφή πόσα χρήματα έχουν δοθεί συνολικά στις 85.000 επιχειρήσεις εστίασης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την πανδημία. Είναι 2.3 δισεκατομμύρια», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός πρόσθεσε ότι «Είναι ο κλάδος που επλήγη περισσότερο, αλλά έλαβε και τα περισσότερα. Ποτέ δεν είπα τη λέξη 'αχάριστοι'. Η ακριβής μου φράση ήταν ότι «όταν μέσα στο Μαξίμου οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου ενώπιον και του Πρωθυπουργού λένε ότι η εστίαση έχει πάρει τα τριπλάσια, το λες και αχαριστία». Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε ότι ο Γεωργιάδης τους είπε αχάριστους και έγινε το γνωστό ‘γαϊτανάκι».

Επεσήμανε ακόμη ότι «Το μείζον συμφέρον και της εστίασης και του εμπορίου είναι να κάνουμε εορτές με ανοιχτά καταστήματα. Εφόσον το μείζον συμφέρον είναι αυτό και το κράτος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε όλα τα εστιατόρια της χώρας, κάποιος πρέπει να κάνει τον έλεγχο. Και θα το κάνει αυτός που έχει το μείζον συμφέρον. Πρέπει και αυτοί να βάλουν λίγο πλάτη μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ