ΣΥΡΙΖΑ: Η εκκλησία έκανε το αυτονόητο, ο πρωθυπουργός αντί για κρούσματα μετράει ψήφους

ΣΥΡΙΖΑ: Η εκκλησία έκανε το αυτονόητο, ο πρωθυπουργός αντί για κρούσματα μετράει ψήφους

Η «αιχμηρή» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες.

Τα αυτονόητα έπραξε η Εκκλησία σχετικά με τα μέτρα κατά του covid, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος τονίζει ότι όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που «αντί για κρούσματα μετράει ψήφους».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται έστω και τώρα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό. Λες και δεν άκουσαν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο να αρνείται αλλά να ειρωνεύεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες», σημειώνει.

«Προσπαθούν να πείσουν με διαρροές ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία υπήρξε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για σύσταση προς τους ανεμβολίαστους», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «Ο εκπρόσωπος, όμως, της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΙ ότι η επικοινωνία έγινε μετά την ειλημμένη απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ότι «παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε να εισέρχονται σε όλους τους χώρους λατρείας, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία χωρίς να υποδεικνύουν εμβολιασμό ή εργαστηριακό έλεγχο, εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας».

«Όσες γελοίες διαρροές και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο σε αντίθεση με τον ίδιον που αντί για κρούσματα μετράει ψήφους.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Κ. Μητσοτάκη ναι ή όχι στην είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με τεστ και στις εκκλησίες;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ