Δήμος Αθηναίων: Με δημοτική δαπάνη στο μνήμα του πατέρα της η Φώφη Γεννηματά

Δήμος Αθηναίων: Με δημοτική δαπάνη στο μνήμα του πατέρα της η Φώφη Γεννηματά

Έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς.

Εκτάκτως συνήλθε την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, προκειμένου «να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής», τη Φώφη Γεννηματά.

Έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο.

Αναλυτικά, η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ήταν η εξής:

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία.

Η Φώφη Γεννηματά, η γυναίκα με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους. Η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε, αποτελούν πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον αξιάγαστο τύπο της Ελληνίδας πολιτικού Φώφης Γεννηματά. Η δημοτική Αρχή εισηγείται η κηδεία να πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, συμφώνως προς το επισυνημμένο εισηγητικό της αρμόδιας υπηρεσίας και να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ