Δημοσκόπηση Alco: Προηγείται με 10% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση Alco: Προηγείται με 10% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν»

Προβάδισμα 10 μονάδων διατηρεί η Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει 35% με τον ΣΥΡΙΖΑστο 24.9%.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν άνοδο 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%.

Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων.


Στη δημοσκόπηση καταγράφεται, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα. Στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».
Το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ