Βουλή: «Ναυμαχία» για τις φρεγάτες - Ν. Παναγιωτόπουλος: Κάντε λίγο υπομονή, έχουμε πολλές προτάσεις

Βουλή: «Ναυμαχία» για τις φρεγάτες - Ν. Παναγιωτόπουλος: Κάντε λίγο υπομονή, έχουμε πολλές προτάσεις

«Κάνετε κριτική επί θεμάτων εξοπλισμών όταν επί των ημερών σας δεν αγοράστηκε ούτε βίδα. Τρέχουμε να καλύψουμε κενά δεκαετιών» απάντησε ο ΥΠΕΘΑ, στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής τους κάλεσε να δείξουν για «για πολύ λίγο» ακόμα υπομονή και ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την αγορά νέων φρεγατών, θα είναι προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων και μόνο.

Μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που διαμορφώνει κέντρο αριστείας του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, ο υπουργός Αμυνας, απάντησε στην κριτική του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί καθυστερήσεων, λέγοντας:

«Κάνετε κριτική επί θεμάτων εξοπλισμών όταν επί των ημερών σας δεν αγοράστηκε ούτε βίδα. Τρέχουμε να καλύψουμε κενά δεκαετιών. Και για τις φρεγάτες άργησε πολύ! Γιατί; Χωρίς εμμονή σε αναζητήσεις θα πάμε να πάρουμε αποφάσεις που δεν πήρατε εσείς! Κανείς δεν θα σου ασκήσει κριτική αν δεν παίρνεις αποφάσεις. Έχουμε αργήσει και καλύπτουμε έδαφος δεκαετιών. Θα περιμένετε πολύ λίγο ακόμα για την απόφαση και μη την προεξοφλείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η απόφαση θα ληφθεί από τις πολλές προτάσεις που αξιολογούνται και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι προς το συμφέρον της ικανοποίησης των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού. Μόνο αυτό το κριτήριο θα ληφθεί υπόψη τίποτα άλλο».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση είπε: «Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ