Ν. Ηλιόπουλος: Οικονόμου και Χατζηδάκης να σταματήσουν να «πουλάνε τρέλα» για την efood

Ν. Ηλιόπουλος: Οικονόμου και Χατζηδάκης να σταματήσουν να «πουλάνε τρέλα» για την efood

Τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της efood», τονίζει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας παράλληλα ότι νομοθετήθηκαν τα απλήρωτα 10ωρα από την κυβέρνηση.

«Στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες. Να τους θυμίσουμε τη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε "αυτοαπασχολούμενα παιδιά". Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι ούτε "αυτοαπασχολούμενοι" είναι ούτε "παιδιά". Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

«Τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία.

Εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει. Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ