Γιάννης Οικονόμου: Τι βρίσκεται πίσω από αυτή την αλματώδη αύξηση του ΑΕΠ (vid)

Γιάννης Οικονόμου: Τι βρίσκεται πίσω από αυτή την αλματώδη αύξηση του ΑΕΠ (vid)

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας «όχι μόνο δεν θα είναι προσωρινά αλλά θα είναι ακόμη καλύτερα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των συντακτών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολίασε την ισχυρή ανάκαμψη κατά 16,2% που κατέγραψε η ελληνική οικονομία το β΄τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας «όχι μόνο δεν θα είναι προσωρινά αλλά θα είναι ακόμη καλύτερα», είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε αυτές τις επιδόσεις χωρίς να έχει προστεθεί η πολύ καλή περίοδος που κατάγραψε ο τουρισμός. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και ο Απρίλιος που δεν ήταν και ο ακριβώς ένας μήνας που η αγορά λειτουργούσε ανοιχτά και στην πληρότητά της. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε.

Όπως ανέφερε, αυτό που είναι σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό τι βρίσκεται πίσω από αυτά τα καλά στοιχεία, «πίσω από αυτή την αλματώδη αύξηση του ΑΕΠ».

«Πίσω από αυτά τα νούμερα κρύβονται 40.000 επιχειρήσεις περισσότερες από το 2019», είπε εξηγώντας ότι η ανησυχία ότι η πανδημία θα οδηγούσε σε λουκέτα διαψεύδεται. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι έχουμε 70.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από το 2019.

«Μόνο αυτοί οι δύο αριθμοί αποδεικνύουν πως η πολιτική της κυβέρνησης να στηρίξει την πραγματική οικονομία, πως η γενικότερη φιλοσοφία αντιμετώπισης του covid, πως οι μεταρρυθμίσεις, οι παρεμβάσεις, η πολιτική που παρά την πανδημία συνεχίσαμε να ασκούμε και δεχτήκαμε κριτική για αυτό, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις να είμαστε σήμερα εδώ και σε ποιους έχει αντανάκλαση αυτό; Κυρίως στη μεσαία τάξη και στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ήταν πιο ευάλωτοι», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ