Ν. Δένδιας από Τυνησία: Μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια που ελπίζω ότι θα βοηθήσουν

Ν. Δένδιας από Τυνησία: Μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια που ελπίζω ότι θα βοηθήσουν

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά την πρόσφατη συνάντηση με την Λίβυα ομόλογο του, επισκέπτεται την Τυνησία, που μέχρι πρόσφατα άνηκε στην νεοθωμανική σφαίρα επιρροής του Ερντογάν.

Σε δήλωση προχώρησε Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προχώρησε σε δήλωση μετά τη δωρεά εμβολίων στην Τυνησία, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών και Υγείας.

«Εξοχότατοι, είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Covid 19», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

«Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής: είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από τον COVID, είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από τον COVID. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία του COVID δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια», πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια. Αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ