Θάνος Πλεύρης σε Ισραηλίτικο Συμβούλιο: Ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό

Θάνος Πλεύρης σε Ισραηλίτικο Συμβούλιο: Ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό

Ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από το ΚΙΣΕ για αγόρευση του σε δίκη κατά του πατέρα του για το Άουσβιτς.

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με ανάρτηση του στο Facebook, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για αντισημιτικά σχόλια.

Το ΚΙΣΕ είχε απαιτήσει με ανακοίνωσή του από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για αγόρευση του, το 2009, σχετικά με το Άουσβιτς. Και ο νέος υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε.

Ισραηλίτικο Συμβούλιο - Ανησυχία για την υπουργοποίηση Πλεύρη: Να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις του

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, είναι κατανοητή η ένσταση του ΚΙΣ για τα όσα είχε αναφέρει στην αγόρευσή του υπερασπιζόμενος τον πατέρα του. Σημειώνει δε ότι με τον πατέρα του διαφωνεί και πως ο σεβασμός του ίδιου στα θέματα του Ολοκαυτώματος είναι απόλυτος.

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, είναι κατανοητές.

Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ