Άκης Τσοχατζόπουλος -Κηδεία: Τον...ξέχασαν οι φίλοι στο τελευταίο αντίο-«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ»

Άκης Τσοχατζόπουλος -Κηδεία: Τον...ξέχασαν οι φίλοι στο τελευταίο αντίο-«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ»

Ο άλλοτε κραταιός υπουργός και... παραλίγο πρωθυπουργός της χώρας, κηδεύθηκε σήμερα στο Α' Νεκροταφείο, με τους ανθρώπους που κάποτε δήλωναν φίλοι του να λάμπουν δια της απουσία τους...

Ξεχασμένος από ανθρώπους που κάποτε ήταν φίλοι του, όταν εκείνος βρισκόταν στην κορυφή της πολιτικής ζωής, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έφυγε την περασμένη Παρασκευή (27.08.2021) από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Μόνο το «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοΐζου που έχει συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ θύμιζε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο ότι εκεί κηδευόταν ο πρώην υπουργός του Κινήματος, ο άλλοτε κραταιός Άκης Τσοχατζόπουλος. Τίποτα άλλο. Ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο δεν ήταν εκεί. Ούτε ένα στεφάνι δεν έστειλε κανείς. Όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ που είχε φροντίσει από την ημέρα του θανάτου του να πάρει… αποστάσεις, αλλά ούτε καν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του οποίου υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών, υπουργός και παρ’ ολίγον πρόεδρος.

Με μαύρο μαντίλι στο κεφάλι και συνεχώς με τον γιο της στο πλευρό της, η Βίκυ Σταμάτη λύγισε μπροστά στο φέρετρο του συζύγου της και όσοι βρίσκονταν στο παρεκκλήσι την άκουσαν να πέφτει στο φέρετρο και να σπαράζει, ενώ κάποια στιγμή δεν άντεξε και γονάτισε.

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, όταν το φέρετρο βγήκε από το παρεκκλήσι, άρχισε να παίζει το “Ήλιε Καλημέρα” και υπό τους ήχους του ξεκίνησε η πομπή για την ταφή.

Ακριβώς πίσω από τη σορό του Άκη Τσοχατζόπουλου η Βίκυ Σταμάτη και ο γιός τους αλλά και τα παιδιά του πρώην υπουργού από τον πρώτο του γάμο, Αλέξανδρος και Αρετή. Παρούσα, φυσικά, και η εγγονή του, Κιάρα Μαρκέζη.

Και όταν η πομπή έφτασε στον τάφο, το φέρετρο του Άκη Τσοχατζόπουλου τυλίχθηκε με τη σημαία του κόμματος με το οποίο συνέδεσε το όνομα και τη διαδρομή του: του ΠΑΣΟΚ. Η Βίκυ Σταμάτη, όταν ήρθε η ώρα να ρίξει λίγο χώμα στην τελευταία κατοικία του συζύγου της, είχε στα χέρια της και την ελληνική σημαία…


Αίσθηση προκάλεσε το στεφάνι που έστειλε η πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. “Ένα τελευταίο αντίο, Gudrun” έγραφε, ενώ στεφάνι έστειλε και ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγουρόπουλος, γράφοντας “το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ”.

Από τους πολιτικούς “φίλους” του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην κηδεία του βρέθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, γιος του αείμνηστου Αντώνη Λιβάνη.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ