Έντονο άρωμα ανασχηματισμού

Έντονο άρωμα ανασχηματισμού

Αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ άλλοι πιο συγκρατημένοι τον τοποθετούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα μετά το ιδιωτικό του ταξίδι στις ΗΠΑ και αύριο θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το απόγευμα θα ταξιδέψει στη Σλοβενία όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες διεθνούς φόρουμ. Ακολουθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη ταξίδια στη Θεσσαλονίκη -ενόψει της ΔΕΘ- και στη Μασσαλία, απ' όπου θα επιστρέψει την Παρασκευή για το Σαββατοκύριακο της ομιλίας και της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές δεν θα έχουν τον χαρακτήρα δομικού ανασχηματισμού, ενώ ορισμένοι υπουργοί όπως οι Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους στα υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντίστοιχα.

Πιθανές θεωρούνται οι αλλαγές στη σύνθεση υπουργείων όπως το Οικονομικών και το Ανάπτυξης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για το αν θα υπάρξουν αλλαγές και σε ποια έκταση στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ