Γ. Οικονόμου - Αύριο το σχέδιο για τους ανεμβολίαστους: Μη αποδεκτοί οι λόγοι που επικαλούνται (vid)

Γ. Οικονόμου - Αύριο το σχέδιο για τους ανεμβολίαστους: Μη αποδεκτοί οι λόγοι που επικαλούνται (vid)

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί επιχειρησιακά να φυλάξει τα σύνορά της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

«Η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Για τα εμβόλια είπε πως «οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί».

Νίκος Χαρδαλιάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την περιπέτεια της υγείας του

«Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον», είπε ακόμη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Ματίνα Παγώνη: Μιλά για την περιπέτεια της υγείας της - Τι συνέβη και εισήχθη στο νοσοκομείο

Όπως ξεκαθάρισε, «τα μέτρα δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Ερωτηθείς ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό.

Ο κ.Οικονόμου ρωτήθηκε αν στα μέτρα είναι και εκείνα για τον τουρισμό όπως κλείσιμο συνόρων αλλά το απέκλεισε.

Για το Αφγανιστάν και την επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Αναφορικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τις προσφυγικές ροές είπε πως:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαχειριστεί όξυνση του προσφυγικού/μεταναστευτικού με αφέλεια» και πως η χώρα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα με σχέδιο.

Αναφορικά με το αν μετά το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση για την αναχαίτιση κύματος προσφύγων τόνισε ότι αυτό που επισημάνθηκε είναι να βοηθηθούν οι χώρες γύρω από το Αφγανιστάν για να μείνουν οι πολίτες κοντά στις εστίες τους.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί επιχειρησιακά να φυλάξει τα σύνορά της», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ