Σ. Πέτσας: Αποτίουμε φόρο τιμής στον βοσκό των Ιμίων - Ασχολίαστη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σ. Πέτσας: Αποτίουμε φόρο τιμής στον βοσκό των Ιμίων - Ασχολίαστη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση στους κληρονόμους του ή στον δήμο Καλύμνου, διευκρίνησε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε ανθρώπους όπως ο βοσκός στα Ίμια. Δεν θα επιβαρυνθούν οι κληρονόμοι του ούτε και ο Δήμος Καλύμνου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

«Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Φυσικά, κανένας λόγος για σχολιασμό από μέρους μας της αποφάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από εκεί και πέρα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα επανεξεταστεί η νομική βάση που παρουσίασε ο Δήμος Καλύμνου, προκειμένου να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός νομικός χειρισμός και φυσικά, εμείς θα αποτίουμε τιμή σε τέτοιους ανθρώπους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση στους κληρονόμους του ή στον δήμο, γι'αυτή την ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε την επιστροφή του επιδόματος που έπαιρνε για βενζίνη ο βοσκός των Ιμίων

Την «ικανοποίηση του Σώματος» για την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον τρόπο χειρισμού της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να χαρακτηρίσει αχρεωστήτως καταβληθέν, επίδομα που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον βοσκό των Ιμίων για τη βενζίνη της βάρκας του, εξέφρασε πριν από λίγο ο Νικήτας Κακλαμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ