Κυριάκος Μητσοτάκης για «γαλλογερμανική ενόχληση»: Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές

Κυριάκος Μητσοτάκης για «γαλλογερμανική ενόχληση»: Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές

Πως σχολίασε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, δημοσίευμα του Bloomberg

«Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές», απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση σχετική με το δημοσίευμα του πρακτoρείου Bloomberg ότι υπήρξε ενόχληση της Γερμανίας και της Γαλλίας για την απόφαση της Ελλάδας και κάποιων άλλων χωρών εξαρτημένων από τον τουρισμό να δέχονται τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με τα με λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η κ. Μέρκελ πράγματι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το εμβόλιο Sputnik στα πλαίσια του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού και άλλες που δεν το δέχονται. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε όλα τα εμβόλια που έχει αναγνωρίσει η ΕΕ και έχουμε δικαίωμα να αναγνωρίσουμε και άλλα», πρόσθεσε λέγοντας πως αν η Γερμανία είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις θα τις είχε εκφράσει κατά το στάδιο προετοιμασίας.

Για το ζήτημα των μεταλλάξεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση πλειοψηφία για επιβολή πρόσθετων περιορισμών ενόψει καλοκαιριού. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε προσεκτικοί«, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανοίγοντας την συνέντευξή τύπου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. «Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ