Αρ. Πελώνη: Εξετάζεται η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους μετά την ΕΜΑΚ

Αρ. Πελώνη: Εξετάζεται η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους μετά την ΕΜΑΚ

Τι ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και απάντησε στην ερώτηση εάν μετά την ΕΜΑΚ εξετάζεται η επέκταση του μέτρου και σε άλλους κλάδους.

«Η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά σε μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία, μια κρίσιμη δομή του κράτους που έχει να κάνει με την ασφάλεια. Δεν μπορεί να λείψει κανείς, από καμία βάρδια», ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτές είναι οι κατηγορίες εργαζομένων που θα εμβολιαστούν μετά την ΕΜΑΚ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, η σχετική συζήτηση για τους υγειονομικούς θα γίνει τον Σεπτέμβριο και όχι ενώ βρισκόμαστε στη φάση της μάχης και των εμβολιασμών». Η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα" και πρόσθεσε ότι "όλα αξιολογούνται και όλα εξετάζονται».

Αναφερόμενη στην τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας η Κυβερνητική Εκπρόσωπος επεσήμανε: «Από αύριο, με την επαναλειτουργία -κάτω από συγκεκριμένους κανόνες- των θερινών κινηματογράφων γίνεται ένα ακόμη βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας που μας στέρησε η υγειονομική καταιγίδα. Ελευθερία, όμως, -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει ασυδοσία. Κι αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όλους. Διότι -όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων- παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση των μασκών, την τήρηση των αποστάσεων, τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ». Υπογράμμισε ακόμη πως «απέναντι σε όλα αυτά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε φαινόμενα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και για την πορεία ελευθερίας που ξεκινήσαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ