Α. Πελώνη για νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Δεν μπορούμε να πάμε στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80

Α. Πελώνη για νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Δεν μπορούμε να πάμε στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80

«Κατοχυρώνεται το 8ωρο - Τίποτε από όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει», ανέφερε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος

«Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως υποστήριξε, αφενός προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο και αφετέρου περιλαμβάνει πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στoν ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Δείτε ποιες είναι οι επιπλέον επιχειρήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές

Συμπλήρωσε δε, ότι θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας, ενώ αντιμετωπίζει, όπως είπε, «τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ».

Παράλληλα τόνισε ότι τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Αυτό είναι το νέο Εργασιακό νομοσχέδιο - Δείτε τι προβλέπει

«Έχουν επέλθει καταιγιστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν. Το νομοσχέδιο διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση.

Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν. Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι’ αυτό το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ