Νίκος Δένδιας: Προσκάλεσα τον Τσαβούσογλου να έρθει στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Προσκάλεσα τον Τσαβούσογλου να έρθει στην Ελλάδα

Η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων

ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή (Τρίτη 11/5) ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, έχοντας ως απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας την ειλικρίνεια, την αποφυγή προκλήσεων και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε καταρχήν στη σημασία των συναντήσεων που είχε στην Άγκυρα και επισήμανε πως υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Σφοδρή σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Επίσης ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, τονίζοντας πως «δυστυχώς κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Διαμήνυσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ