Χατζηδάκης: Όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ωρου είναι άσχετοι ή... ψεύτες χωρίς χαλινάρι

Χατζηδάκης: Όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ωρου είναι άσχετοι ή... ψεύτες χωρίς χαλινάρι

Ο υπουργός Εργασίας διαψεύδει κατηγορηματικά την κατάργηση του 8ωρου

«'Οσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου, ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

«Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαικός κοινωνικός χάρτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και προσέθεσε:

Πελώνη: Το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

«Επομένως, όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου, ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι. Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα».

Από τις "βολές" του κ.Χατζηδάκη δεν ξέφυγε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να αναφέρει πως: «Όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ